[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Dobre buleczki (stara receptura)Dobre buleczki (stara receptura)Skladniki:1 lyzke stolowa masla (50g),2 jajka,szczypte soli,500gr maki,paczke proszku Oetkera,1/4 litra mlekaPrzepis:Maslo utrzec na smietane,dodajac potem zoltka,sol i mleko.Zmieszana make z proszkiem wsypac do urobionego ciasta i gniesc.Wywalkowawszy ciasto na palec grubo,formowac kawaleczki 6 -7 cm dlugie i 2 cm szerokie,ktore kladzie sie na blache wysmarowana tluszczem,smarujac z gory bialkiem.Piecze sie 1/2 godziny,Z powyzszej ilosci powinno byc 35 buleczek.Najlepsze jeszcze cieple,z marmolada lub maslem [ Pobierz całość w formacie PDF ]
zanotowane.pl doc.pisz.pl pdf.pisz.pl trzylatki.xlx.pl
.Dobre buleczki (stara receptura)Dobre buleczki (stara receptura)Skladniki:1 lyzke stolowa masla (50g),2 jajka,szczypte soli,500gr maki,paczke proszku Oetkera,1/4 litra mlekaPrzepis:Maslo utrzec na smietane,dodajac potem zoltka,sol i mleko.Zmieszana make z proszkiem wsypac do urobionego ciasta i gniesc.Wywalkowawszy ciasto na palec grubo,formowac kawaleczki 6 -7 cm dlugie i 2 cm szerokie,ktore kladzie sie na blache wysmarowana tluszczem,smarujac z gory bialkiem.Piecze sie 1/2 godziny,Z powyzszej ilosci powinno byc 35 buleczek.Najlepsze jeszcze cieple,z marmolada lub maslem [ Pobierz całość w formacie PDF ]