[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Ziemniaki z twarożkiemZiemniaki z twarożkiemSkładniki2 duże ziemniaki,łyżeczka kminku, 20 dag chuego twarożku, 4 łyżki mleka, łyżka oleju, pół ząbka czosnku, 2 jaja, kilkanaście pestek dyni, rzeżucha, świeżo zmielony biały pieprz, sólSposób przyrządzaniaZiemniaki wyszorować i gotować ok.30 min.w osolonej wodzie dodatkiem kminku.Twarożek wymieszać mlekiem i olejem.Doprawić solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.Jaja ugotować na twardo.Ziemniaki przepołowić, wydrążyć i napełnić twarożkiem.Posypać rzeżuchą i pestkami dyni.Jaja obrać, przepołowić, ułożyć obok ziemniaków.1 porcja zawiera: 29 g białka, 16 g tłuszczu, 2,9 g błonnika 245 mg cholesterolu [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • trzylatki.xlx.pl